Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suchy makowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka
mak 1 szklanka
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: suchy makowiec

cukier mąkę z proszkiem i mak wymieszać margarynę rozetrzeć w garnku wsypać suche składniki wyrobić ciasto gdy będzie gładkie wlać olejek dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać wstawić do rozgrzanego piekarnika piec ok 35 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak