Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kładzione kluski zielone.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
jajko 2 szt
olej 1 łyżka
szpinak mrożony 15 dag
boczek 10 dag
sól do smaku
mleko 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kładzione kluski zielone.

Do mąki dodać rozmrożony szpinak, jajka, olej, mleko. Ciasto dokładnie wyrobić drewnianą łyżką, wyłożyć na deskę zwilżoną wodą i nożem odcinać cienkie podłużne kluski wprost do wrzącej osolonej wody. Gotować przez chwilę, odcedzić. Podawać polane ztopionym boczkiem ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 24.04.2012 20:31
świetny pomysł, no i muszą super apetycznie wyglądać ... :P)
olkaaa 30.03.2012 08:27
muszę spróbować
barbara11561 24.10.2011 19:34
lubię takie kluseczki
Angelika10 13.10.2011 22:55
Ciekawe ,takich klusek jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak