Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski szwabskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 75 dag
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tłuszcz 10 dag
twaróg 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski szwabskie

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę razem z serem. Połączyć masę z jajkami, dodać mąki, wymieszać ciasto. Z ciasta uformować wałek i pokroić go na kawałki, otaczać w bułce. Uformowane placki smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sałatą lub surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 09.01.2012 00:12
super
IKrakowianka 10.11.2011 00:19
robiłam takie, są pyszne
kasiaw 05.06.2011 10:31
super ciekawy przepis
Małgorzata113 12.12.2010 10:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak