Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z parówką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
mąka 0,5 kg
sól 0,5 łyżeczki
parówki 10-16 sztuk
jajko 4 sztuki
ser gouda 20-32 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z parówką

Robimy ciasto na naleśniki z mleka, 2 jajek i mąki oraz odrobiny soli i przypraw. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Parówki gotujemy. Zawijamy po 1 parówce i 2 plasterkach sera w naleśnik. Z tej porcji ciasta wychodzi mi ok 20 naleśników.
Tak przygotowane naleśniki każdy maczamy w roztrzepanych jajkach i obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Wersja mniej \"kaloryczna\" można chwilę zapiec naleśniki w piekarniku bez obtaczania w jajku i bułce.
Wersja wzbogacona to położenie jeszcze sera na wierzch naleśników i zapieczenie w piekarniku. My na ogół jemy takie naleśniki polane ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak