Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowo – czosnkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
por 5 cm
masło 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele ang 6 szt
czosnek 4 ząbki
ogórki kiszone 4 szt
pieprz
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowo – czosnkowa

Ziemniaki obrałam, pokroiłam w kostkę i razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim zalałam wodą Gotowałam 15 min. W tym czasie na patelni roztopiłam masło ( z dodatkiem odrobiny oleju, by się nie spaliło) i udusiłam na nim rozdrobnionego pora, a potem dodałam ogórki kiszone starte na tarce jarzynowej i wszystko lekko przesmażyłam. Kiedy ziemniaki w zupie były miękkie dodałam ogórki z porem, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, cukier i pieprz i gotowałam jeszcze ok 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

js28 20.06.2011 19:54
musi być pyszna!
Ela15 27.04.2011 08:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak