Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka po czesku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 szt
pieprz 3 szt
ocet 50 ml
cytryna 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 2 szt
włoszczyzna 1 porcja

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka po czesku

Golonki natrzeć solą. Włoszczyznę i cebule pokroić w plasterki. Zagotować 500ml wody z octem, warzywami, cebulą, liściem laurowym, pieprzem i zielem angielskim, ostudzić. Mięso ułożyć w naczyniu, zalać marynatą z warzywami, przykryć i odstawić na dwa dni do lodówki. Podczas marynowania kilkakrotnie przekręcać mięso. Wyjąc mięso z marynaty do naczynia żaroodpornego i piec godzinę w temperaturze 180st polewając marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 30.06.2011 07:46
ślicznie wygląda
Zoso 29.06.2011 22:13
uwielbiam golonko :P
madi356 21.03.2011 19:29
mój mąż by na pewno zjadł:)
jolaxa 02.03.2011 21:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak