Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczany gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ok8 średnich
kiełbasa toruńska
szynka 15dag
cebula
koper
natka pietruszki
pomidory koktajlowe (czerwone)
koncentrat pomidorowy
bulion cielęcy
marchew
papryka czerwona
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
papryczka mieona ostra
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczany gulasz

Ziemniaki pokroić w talarki i razem z cebulą podsmażyć na oleju(posypane przyprawą do ziemniaków). Dodać kiełbasę toruńską i plasterki szynki, dusić. Pomidorki sparzyć (dałam pół koszyczka,w który są pakowane) i wrzucić do ziemniaków razem z pokrojoną papryką i marchewką. Podlać ok 300ml bulionu i dusić na małym ogniu. Po ok10min dodać łyżeczkę/2 koncentratu, doprawić kucharkiem, dodać mieloną papryczkę i czosnek. Pod koniec duszenia dorzucić zioła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak