Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynowe z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dkg
cukier brązowy 20 dkg
jajko 3 szt.
żółtko jajek
mak 2 łyżki
mąka 2 szkl.
sok i skórka z cytryny
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
galaretka truskawkowa 1 szt.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynowe z makiem

utrzeć margarynę z cukrem,w drugiej misce ubić jajka i żółtko,wlewać małymi porcjami do utartej margaryny,mieszając,dodać mak,skórkę i sok z cytryny,szczyptę soli,przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą,dokładnie wymieszać,wlać do formy keksowejpiec 0,5godz.w temp.180st.wyjąć,ostudzić na wierzch polać tężejącągalaretką,wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 01.02.2014 09:50
Fajne ciasto :)
sara1 31.01.2014 08:49
pyszne ciasto
Grazyna0211 20.08.2013 19:36
bardzo fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak