Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki w czkoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 40 dkg
cukier puder 30 dkg
likier amaretto 3 łyżki
margaryna 1/2 kost.
czekolada gorzka
czekolada biała
mleko 6 łyżek
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: kulki w czkoladzie

migdały zalać wrzątkiem,obrać ze skórki,1/3 odłożyć a resztę zemleć włożyć do miski wymieszać z cukrem pudrem oraz likierem,utrzeć,masę przełożyć do rondelka,ustawić na małym ogniu i ucierać,aż będzie odstawać od ścianek,przełożyć na wilgotnąlnianą ścierkę,zawinąć odstawić na dobę,następnego dnia masę zagnieść,formować kulki do środka wkładać po 1 migdale,przygotować polewy,każdą czekoladę rozpuścić i dodać po 5dkg.margaryny i 3 łyżki mleka dokładnie wymieszać,część kulek obtoczyć w kakao a resztę na przemian w białej i gorzkiej czekoladzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 26.06.2013 14:09
pysznie się zapowiadają
IKrakowianka 21.05.2013 22:29
fantastyczne
Bernadeta1 14.05.2013 00:20
bardzo smaczne
caralajna 18.03.2013 07:16
uwielbiam czekoladę
Angelika10 10.06.2011 21:33
Warto wypróbować.
iwona332 01.02.2011 11:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak