Kurczak z porami

Kurczak z porami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • skóra drobiowa

    25 dag
  • śmietana

    100 ml
  • bulion

    200 ml
  • por

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    3 łyżki
  • żółtko jaja

    1 sztuka
  • płatki migdałowe

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pora oczyścić i drobno posiekać, delikatnie podsmażyć na maśle. Po wystudzeniu dodać jajko, żółtko, mąkę pszenną, płatki migdałowe, sok z cytryny, posiekaną zieleninę i przyprawy( mogą być inne niż podałam). Filety z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, posmarować masą porową i zwinąć w skóry drobiowe. Podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 25- 30 minut w temp. 200 stopni. Sos z pieczenia wymieszać z rosołem i zagotować, dodać śmietankę, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Filety podawać polane

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

m1monika

09.01.2014 13:09
pyszny obiadek :-)

IKrakowianka

19.10.2013 19:47
super pomysł

bami

25.03.2011 15:36
Na pierwszy rzut oka - smaczne danie :)

gosia47-47

21.03.2011 18:29
super

pioge7

19.03.2011 11:35
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat