Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec cielęcy 1 kg
pieczarki 30-40 dag
śmietana 50 ml
bulion 200 ml
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
masło roślinne 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
wino białe wytrawne 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pieczarkami

Cielęcinę natrzeć przyprawami i roztartym czosnkiem, ułożyć ją w naczyniu żaroodpornym i piec przez co najmniej 1,5 godziny w temp. 200 stopni, podlewając winem lub wodą. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, następnie zalać je bulionem i przyprawić do smaku. Mąkę połączyć z wodą i dolać do pieczarek, wlać śmietanę i wino. Pokrojoną pieczeń podawać z pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.09.2013 19:49
świetna pieczeń
Kuchareczka2 24.09.2013 17:56
wyśmienita pieczeń
Kas2 08.03.2012 13:27
musi być wyśmienita
gosia47-47 21.03.2011 18:29
ekstra
pioge7 19.03.2011 11:35
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak