Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z baraniną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 50 dag
baranina 50 dag
cebula 2 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
czosnek ząbki 2 szt
marchew 2 szt
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
rosół 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z baraniną

Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować do miękkości w tej samej wodzie, a gdy jest miękka, osolić. Baraninę oczyścić, umyć, pokroić w kawałki, obrumienić na oliwie z dodatkiem masła, dodać pokrojoną cebulę, skropić rosołem i udusić pod przykryciem. Do na wpół uduszonego mięsa dodać pokrojoną marchewkę, posiekany czosnek, goździki, liście laurowe i wlać pozostały rosół. Udusić do miękkości, wymieszać z fasolą. Gotową potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.07.2013 23:03
ale bym zjadła :)
Katarzyna59 18.02.2013 18:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak