Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierniczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
miód 3/4 szklanki
cukier puder 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
margaryna 120 gram
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pierniczki

Miód podgrzewamy z cukrem i przyprawami w małym garnku.Ciągle mieszając. Studzimy, następnie łączymy z mąką i sodą. Dodajemy rozpuszczoną i schłodzoną margarynę i jajko, wyrabiamy aż ciasto będzie lśniące.Wałkujemy na grubość około 0,5 cm . Wykrawamy pierniczki, układamy na natłuszczonej blaszce i pieczemy przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150 st. C.Gotowe, ostudzone pierniczki lukrujemy i ozdabiamy, następnie zamykamy szczelnie w blaszanym pudełku – żeby skruszały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara33 18.03.2012 19:31
super
Iwona56 03.01.2011 08:51
śliczne te pierniczki
Emilia22 12.12.2010 08:20
piękne:))
iziona 11.12.2010 22:04
Eleganckie te pierniczki .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak