Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki winne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
żółtka jaj 3 sztuki
białe wino 1/2 słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki winne

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem waniliowym, wymieszać z winem, dosypywać powoli mąkę. Zagnieść ciasto i ubijać je wałkiem, aby nabić powietrza. Następnie rozwałkować, pokroić w paski, ponacinać je na środku i przewijać. Faworki smażyć na głębokim oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.07.2013 00:14
Rewelacyjny pomysł
IKrakowianka 16.08.2012 00:23
Pyszne
Ewelina47 06.12.2011 10:20
oo ja bede takie robić
Krzysztof42 10.07.2011 17:30
uwielbiam bo są smaczne
Krzysztof42 10.07.2011 17:30
uwielbiam bo są smaczne
gosia47-47 21.03.2011 18:29
doskonałe
pioge7 19.03.2011 11:35
musi być dobre
Baska Kaska 11.02.2011 10:01
cekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak