Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z kaszą gryczaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
mięso mielone 0,5 kg
kasza gryczana 1 woreczek
cebulka 2 sztuki
marchew 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
Natka pietruszki suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z kaszą gryczaną

Kapuste sparzyłam i oddzieliłam liście.Pozrzynałam grubsze nerwy.Mieso wymieszałam z kaszą i podsmażoną drobno posiekaną cebulką.Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.Wkruszyłam trochę suszonej pietruszki i czerwonej słodkiej papryki.Dokładnie wymieszałam i na kazdy liść kapusty nakładałam porcję farszu i zwijałam.W garnku na dnie ułożyłam liście kapusty,warstwę gołąbków,zasypałam startą marchewką i kolejna warstwa gołąbków,marchewka i przyprawy(liść laurowy,ziele i Ziarenka Smaku,3-4 łyżki koncentratu pomidorowego).Całość zalałam woda z parzenia kapusty i dusiłam pod przykryciem ponad 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 02.07.2012 15:42
Ciekawy przepis.
iziona 11.12.2010 22:03
Robiłam gołąbki z różnym farszem ,ale z kaszą gryczaną jeszcze nie .Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak