Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogów z kaszą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
olej 2 łyżki
sól
pieprz
grzyby leśne 40 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogów z kaszą i grzybami

Kasze gotujemy z kostką grzybową .Grzyby suszone moczymy wcześniej ,a następnie gotujemy z dodatkiem jednej kostki grzybowej ,Odsączamy i drobno kroimy .Cebule szklimy na oleju i łączymy z grzybami .Doprawiamy do smaku sola i pieprzem .Wystudzonym farszem napełniamy krążki ciasta na pierogi. Gotujemy 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnie wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.01.2014 12:09
lubię takie smaki :)
Ada-Gaba 19.12.2013 08:17
smaczne połączenie
Mati13 28.03.2012 19:40
z takim farszem na pewno są świetne 8)
caralajna 02.03.2012 08:09
świetny
MAR3STA 18.01.2011 18:35
z kaszą nie robiłam, na pewno smaczne!
edyta44 13.12.2010 10:59
brzmi ciekawie
ben-ka 13.12.2010 10:23
Kasza i grzybki? pewnie smakowite takie pierożki są:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak