Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 10 dag
śmietana 1 łyzka
żółtko jajek 1
pieczarki 40 dag
sól
pieprz
olej do smażenia
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z ciasta francuskiego

Pieczarki ścieramy na tarce i podsmażamy do momentu odparowania wody.Mieszamy szynkę ,wystudzone pieczarki ,starty ser ,śmietanę oraz posiekaną natkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z ciasta wycinamy krążki na każdy kładziemy łyżeczkę farszu, brzegi smarujemy delikatnie wodą i sklejamy.
Pieczemy 15 min w temp.220*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.05.2013 07:05
świetny przepis
Grażyna13 15.05.2013 17:44
Pycha, moje smaki :)
barbara11561 31.10.2011 06:39
świetne
MAŁY 26.07.2011 16:00
pyszny
SmakolykiJoanny 05.02.2011 12:39
aż mam chęć zrobić podoba mi się ten przepis
AGNIESZKA144 01.01.2011 11:19
super smakują
edyta44 13.12.2010 11:01
super dodatek
MAR3STA 12.12.2010 18:33
pyszne te paszteciki, w święta takie zrobię, ale bez szynki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak