Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka krajana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 0,5 szklanki
masło 3 dag
koperek 1 łyżeczka
woda 0,5 l
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka krajana

Zagotować wodę, dodać masło, szczyptę soli i siekaną zieleninę. Powoli wsypywać kaszę mannę, ciągle mieszając gotować aż zgęstnieje (około 5 minut). Wyłożyć kaszkę na talerz i łyżką maczaną w zimnej wodzie wyrównać powierzchnię. Pozostawić na godzinę aby ostygła. Po wystygnięciu kroić w kostkę, kłaść na talerze i zalać gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 17.07.2011 22:42
super
mehia 30.05.2011 21:15
niezła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak