Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka baletki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
cukier 0,5 szkl.
mąka 1 szkl.
cukier waniliowy 1 op.
suchy mak
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka baletki

Całe jajka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Zestawić i ubijać jeszcze przez chwilę do ochłodzenia masy.Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.Gotowe ciasto wykładać na blaszkę wyłożoną papierem przy pomocy łyżeczki,formując zgrabne,okrągłe ciasteczka lub wyciskać szprycą,posypać makiem.Piec 10-15 minut w 200 stopniach C.Po wyjęciu i ostudzeniu,ciastka składać po dwa,zlepiając marmoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 10.03.2016 23:13
Robiłem kiedys bardzo podobne ,wyjątkowo smaczne : )
Betka 10.02.2013 10:51
bardzo smaczne;)
Marzena34 30.01.2012 13:53
pracowite,ale warto
Joanna83 18.04.2011 08:01
a ja z cukierni :)
bami 17.04.2011 22:00
Znam takie ze sklepu! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak