Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z dżemem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 25 dag
mąka pszenna 1 szklanka
masło roślinne 20 dag
dżem 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z dżemem

Z mąki, miękkiego masła i białego sera zagnieść ciasto. W miarę potrzeby proszę dodać mąkę, żeby zagęścić ciasto. Rozwałkować je i kroić w trójkąty. Na środku smarować je dżemem i zwijać w rogaliki. Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.10.2013 21:45
do kawki - idealne!
Seba 16.10.2013 09:44
smaczne są takie ciasteczka
IKrakowianka 04.09.2012 19:29
Też takie lubię:)
bercik1 10.12.2011 22:15
Super są takie ciastka.
Krzysztof42 09.07.2011 16:43
smaczne
Iwusia 12.12.2010 00:00
pycha
madagaskar 07.11.2010 20:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak