Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczany przysmak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek 20 dkg
Cebulka smażona Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
ser żółty 6 plastrów
sos tatarski

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczany przysmak

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Na patelni podsmażamy boczek skrojony w drobną kostkę. Ostudzone ziemniaki kroimy w plasterki. Podsmażamy z obu stron. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. Gdy ziemniaki są już gotowe dodajemy żółty ser i boczek. Wszystko mieszamy. Wykładamy na talerz i posypujemy prażoną cebulką. Najlepiej smakują z sosem tatarskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 01.05.2011 13:55
smaczne!
MAR3STA 26.03.2011 15:37
fajne ziemniaczki;)
MAŁY 12.03.2011 10:06
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak