Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe w sosie orzechowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 50 dag
słonina 3 dag
orzechy włoskie 10 dag
wino białe wytrawne 1 szklanka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe w sosie orzechowym

Mięso pokroić na porcje i lekko zbić tłuczkiem. Obrumienić na stopionej, pokrojonej słoninie. Mięso i skwarki włożyć do rondla, oprószyć solą i pieprzem, podlać winem oraz oliwą i dusić około 30 minut. Do sosu dodać zmielone orzechy włoskie, wymieszać. Przyprawić sos do smaku solą i pieprzem. Podawać bitki z frytkami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.04.2013 08:45
podoba mi się przepis,pycha
Katarzyna59 09.02.2013 20:34
smaczne
olkaaa 18.06.2012 13:23
takich jeszcze nie jadłam
IlonaAlbertos 07.10.2011 23:19
Bitki po prostu uwielbiam.
Monika193
Monika193 09.07.2011 15:16
pyszniutkie
Iwona51
Iwona51 05.04.2011 09:07
pyszne
Margo1 03.01.2011 11:22
taki przepyszny obiad mogłabym codziennie robić
Szarrikka 11.12.2010 20:04
Naprawdę pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak