Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z karpia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
grzyby suszone 5 dag
włoszczyzna 0,5 pęczka
smalec 1 łyżka
cebula 2 szt
śmietana 0,5 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z karpia

Grzyby suszone zalać wodą i nastawić do gotowania. Rybę umyć, sprawić, oczyścić, wyjąć ości i dodać je do gotujących się grzybów razem z umytą i obraną marchwią, pietruszką, porem i cebulą oraz oczyszczonym łbem ryby i gotować dalej. Miękkie grzyby i warzywa wyjąć z wywaru, przecedzić go przez gęste sito, włożyć z powrotem warzywa, rozbić wszystko mikserem. Zagotować, do wrzątku włożyć oczyszczoną dokładnie z ości rybę pokrojoną w kawałki oraz drobno posiekane grzyby i podduszoną na tłuszczu i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Ugotować do miękkości na wolnym ogniu (około 20 minut). Odstawić, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.01.2014 21:41
Ciekawy przepis.
Bernadeta 09.11.2013 09:38
jeszcze nie próbowałam
Iwusia 14.08.2012 22:13
lubię takie zupki
Seba 14.05.2012 09:54
pycha
mehia 26.03.2011 16:22
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak