Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 5 dag
ziemniaki ugotowane 1 szt
masło 2 dag
jaja 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie

Masło i żółtko utrzeć, dodać ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać, sypiąc jednocześnie kaszę mannę i łyżkę rozgniecionego ugotowanego ziemniaka. Kłaść małą łyżeczką kluseczki na wrzącą, osoloną wodę, gotować pod przykryciem 5 minut. Podawać z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 16.05.2011 18:34
ciekawy przepis - na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak