Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem \"różowy\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 5 łyżek
wino czerwone wytrawne 150 szklanki
rum 50 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem \"różowy\"

Żelatynę wymieszać z zimną wodą i pozostawić do napęcznienia. Jaja umyć, osuszyć, oddzielić białka, żółtka ubić na parze z dodatkiem 4 łyżek cukru i wina, ostudzić. Namoczoną żelatynę podgrzewać na wolnym ogniu mieszając do momentu zawrzenia, następnie odstawić, ostudzić, wymieszać z żółtkami i z winem, wlać rum. Z białek ubić pianę, gdy jest sztywna, ubijać jeszcze chwilę z dodatkiem reszty cukru. Dobrze ubitą pianę połączyć z kremem żółtkowym za pomocą trzepaczki. Deser wyłożyć na salaterkę, oziębić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 27.09.2013 09:46
świetny pomysł
manaika 20.07.2012 23:09
super
romanrafal
romanrafal 18.06.2012 15:48
podoba mi się
Katarzyna59 07.06.2012 14:39
fajny
mehia 28.12.2010 09:05
może być niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak