Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzębiak z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 4 dkg
suszone śliwki kalifornijskie 3 dkg
cukier 5 dkg
spirytu 0,3 l
wódka 5 l
owoce 0,3 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: jarzębiak z rodzynkami

owoce jarzębiny są najlepsze jeśli są zerwane na przełomie lietopada i grudnia,owoce jarzębiny,śliwki i rodzynki włożyć do słoja zalać litrem wódki odstawić na m-c,co 3 dni wstrząsnąć słojem,nalew zlać,a do owoców dodać 1/2 szkl.wody,wstrząsnąć i odstawić na 2 dni,zlać płyn znad owoców,połączyć z nalewem,wlać do gąsiora,dodać cukier,resztę wódki i spirytus,czekać 4 m-ce,zlać trunek,osad filtrować i uzyskany płyn dodać do nalewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.09.2012 16:33
też tak robię
Łukasz15 12.05.2012 09:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak