Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO MARCHEWKOWE

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka razowa 1 szklanka
mąka orkiszowa 1 szklanka
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
cukier trzcinowy 2/3 szklanki
jajko 3
sól 1/2 łyzeczki
sok ananasowy 1/2 szklanki
olej z pestek winogron niepełna szklanka
orzechy włoskie 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1
marchewka 0,5 kg
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO MARCHEWKOWE

Marchewkę ścieramy na drobnej tarce. Taką ilość aby dała nam 2 pełne szklanki. Wszystkie mąki mieszamy z sodą , proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz solą.
Jajka , cukier i cukier waniliowy ucieramy - możemy dodać kilka kropel olejku migdałowego. Dodawać zmieszane mąki z proszkiem i soda oraz cynamonem. Dodać sok z ananasa i olej oraz wszystko razem zmiksować. Orzechy zmielić. Dodać do reszty razem z starta marchewką . Wszystko zmiksować.
Piec w 180 st. 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 09.07.2011 16:42
może być smaczne ,mógłbym spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak