Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem i mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 10 dag
żeberka wieprzowe 50 dag
cebula 2 szt
mleko 1 szklanka
śmietana 0,5 szklanki
natka pietruszki 4 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem i mięsem

Pokrojone mięso zalać wrzącą wodą i nastawić do gotowania. Gdy zaczyna mięknąć dodać obrane i umyte warzywa i cebulę. Ugotować do miękkości, wyjąć warzywa. Do przygotowanej zupy włożyć ryż i koncentrat pomidorowy, mleko i śmietanę, zagotować. Posypać zieleniną, przyprawić do smaku solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 03.12.2013 17:35
uwielbiam taką zupkę
Łukasz15 08.10.2012 00:50
Pyszna zupa
Motorek 29.08.2012 09:27
smaczna
Mariusz10 06.08.2011 18:23
pyszna zupa!
MAR3STA 06.02.2011 17:26
pomidorówka jest super:)
Monika193
Monika193 11.12.2010 22:01
bardzo lubię taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak