Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z suszonych grzybów

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
Bulion grzybowy 2 szt
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
masło 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z suszonych grzybów

Grzyby namoczyć i ugotować. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle, podlać wodą z grzybów, dodać bulion grzybowy i drobno posiekane grzyby. Mąkę zrumienić na suchej patelni, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.12.2013 21:21
lubię sosy z grzybów suszonych
Aneta41 26.11.2012 17:45
mmmm to coś dla mnie
zuzanna_z 24.05.2012 13:05
super
olkaaa 30.04.2012 18:51
uwielbiam
pacpaw 10.06.2011 09:32
jaki intensywny kolor. Mistrzostwo świata.
edyta44 09.04.2011 11:38
pycha
MAR3STA 13.02.2011 09:44
grzybki, pycha;)
Margo1 03.01.2011 11:12
na pewno go zrobię , bo uwielbiam takie sosiki
Agnieszka_B 12.12.2010 11:20
Jaki intensywny kolor. Wygląda znakomicie:)
izapozdro 11.12.2010 17:50
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak