Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem mięsno-grzybowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 20 dag
grzyby suszone 5 dag
olej 3 łyżki
mąka 2 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 1 łyżka
cebula 1 szt
królik 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem mięsno-grzybowym

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości. Mięso pokroić w kostkę, zrumienić na oleju, przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić do miękkości, dodając posiekana i zrumienioną na oleju cebulę. Ugotowane grzyby drobno pokroić, dodać do mięsa. Na smalcu zrumienić zasmażkę, połączyć z sosem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.09.2012 22:07
bardzo smaczne jedzonko
zuzanna_z 28.05.2012 11:49
pyszny
romanrafal
romanrafal 15.05.2012 06:06
świetne,lubię takie jedzonko
Iwona51
Iwona51 05.11.2011 09:51
smaczny
MAR3STA 12.02.2011 20:42
smaczne danie;)
IlonaAlbertos 24.01.2011 13:29
Uwielbiam takie dania :)
Margo1 03.01.2011 11:09
jakie pysznośći

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak