Piersi kurczaka w truskawkach.

Piersi kurczaka w truskawkach.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

    70 dag
  • truskawki świeże

    30 dag
  • cukier

    1 szczypta
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • wino białe wytrawne

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi porcjujemy i smazymy na oleju na rumiano . Truskawki kroimy w kostke . Mieso pod koniec smazenia solimy i pieprzymy . Usmazone mieso odkladamy. Odlewamy troche tluszczu , i do pozostalego tluszczu wlewamy wino i pol szklanki wody z rozpuszczona maka ziemniaczana , mieszamy i gotujemy , doprawiamy sola i pieprzem , wrzucamy pokrojone truskawki i gotujemy pare minut . Smazone mieso polewamy sosem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

12.02.2012 14:21
mniam

malaczarna23

04.01.2012 21:18
lubię połączenie mięsa z owocami

ewasylwia

24.08.2010 21:31
Ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat