Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello z kaszy mannej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier 3 łyżki
kasza manna 3 łyżki
masło 0.5 łyżeczki
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello z kaszy mannej

mleko z cukrem i kaszą gotujemy do czasu az kaszka zgęstniej, do cieplej kaszy po odstawienia z ognia dodajemy tyle wiórek kokosowych, aby masa sie bardzo nie lepila, ale tez nie moze byc bardzo twarda. Formujemy zgrabne kuleczki (z cieplej jeszcze masy), mozemy włozyc do nich migdala i obtaczamy je w wiórkach i układamy na tacce, Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 1 h i sa juz gotowe do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 31.12.2012 11:08
rewelka
aleksa123 18.01.2012 14:30
ciekawy przepis
edi 20.11.2011 10:51
wyglądają świetnie:)
Sroczka 13.11.2011 19:10
bardzo pomysłowe
angelika14 26.09.2011 16:07
BARDZO apetyczne
monisia1977 02.01.2011 09:54
pycha
wiktor188 01.01.2011 22:27
wow
Mati13 18.12.2010 00:03
rewelacyjne:)
MAR3STA 12.12.2010 18:31
pyszne!
krzyniu1984 12.12.2010 11:14
super!
polly66 11.12.2010 23:38
zbieram się do nich od tygodnia a kokos dalej leży :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak