Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

paczka herbatników 1 opakowanie
paczka krakersów 1 opakowanie
masa krówkowa 1 puszka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
bita śmietana 1 opakowanie
mleko 2 szklanki
masło 0,5 kostki
orzechy 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

Budyń ugotować w 1 szklance mleka odstawić do wystygnięcia, dodać masło
dobrze wymieszać.
Na dno blachy ułożyć warstwę herbatników na to masę budyniową, na budyń
warstwę krakersów, na krakersy masę krówkową na masę znowu warstwę
krakersów, na wierzch ubita na sztywno śmietanę, posypać płatkami
migdałowymi, albo orzechami.
Na kilka godzin do lodówki najlepiej na noc. PYCHA !!!!
(można zrobić z gotowymi kremami dowolne smaki, a masa obojętna bo są
rożne rodzaje.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak