Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie ogórkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 200 g
włoszczyzna 50 g
sól
wywar warzywny 80 ml
ogórki kiszone 40 g
śmietana 30 ml
mąka
margaryna
pietruszka zielona
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie ogórkowym

Ugotowac mięso z warzywami. Wyjąc z wywaru i pokroic w cienkie plastry, ułożyc w żaroodpornym naczyniu, najpierw mięso, później warzywa. Przygotowac sos: zrobic białą zasmażkę, dodac sok ogórkowy i wywar. Ogórek, koperek i natkę drobno pokroic, wrzucic do sosu i zagotowac. Wlac śmietane i wymieszac. Polac mięso i warzywa gęstym sosem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 23.06.2011 10:31
przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak