Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone śledzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie
olej do smażenia
mąka
sól
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone śledzie

Śledzie filetujemy, czyścimy z łusek i myjemy. Solimy, obtaczamy w mące i układamy na gorący już olej. Smażymy z obydwu stron na małym ogniu przez ok 20 min. Podajemy na ciepło, lekko skropione octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 05.10.2012 14:54
świetne
Gosia20 05.10.2012 14:54
świetne
anulka69 13.05.2012 11:32
na pewno pyszne
Maniek2 08.05.2012 20:08
pycha
BozenA 08.03.2012 15:34
mmmm
BozenA 08.03.2012 15:34
mmmm
jeta72 16.01.2012 15:30
super!!!
Emilia21 05.11.2011 10:50
super
Edyta38 04.06.2011 23:59
super
IKrakowianka 17.04.2011 15:05
super, bardzo lubię ryby
Krystyna32 28.03.2011 15:54
extra
MAR3STA 24.03.2011 17:25
aż ślinka leci;)
Aneta41 19.03.2011 16:17
Fajny przepis musze kiedys sprobowac
krzyniu1984 26.01.2011 06:12
bardzo fajne!
Kate131 14.12.2010 07:25
apetyczne
ElizaT 13.12.2010 08:07
jeszcze takich nie próbowałam!
misia53 12.12.2010 00:53
Pyszne są smażone sledzie i wcale nie świadczą o biedzie!
Anna169Hosz 11.12.2010 21:42
Oj ale bym zjadła...ale już dawno nie widziałam świeżych śledzi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak