Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z fasolą i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchewki 2 szt
ryż do risotto 2/3 szklanki
przecier pomidorowy mały
bulion drobiowy 3 i 1/2 szklanki
fasola czerwona 1 puszka
ciecierzyca 1 puszka
parmezan starty 2 dkg
sól
Pieprz biały mielony Prymat
bazylia 3-4 listki
kiełbasa 20 pepperoni

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z fasolą i kiełbasą

Marchew oczyścić , pokroić w kostkę ,cebulę obrać posiekać .Na dużej patelni rozgrzać olej,zeszklić cebulę,włożyć marchew,dusić ok 3 min.wsypać ryż,przemieszać,chwilę razem smażyć ,następnie wlać nieco bulionu.podgrzewać aż ryz wchłonie płyn, wtedy dolać znów trochę bulionu,gotować do miękkości.Kiełbaski pepperoni pokroić w plastry Fasolę i ciecierzycę wyjąć z puszek ,osączyć z zalewy .Ryż wymieszać z przecierem,wędliną ,fasolą i ciecierzycą .razem podgrzać .Doprawić solą i pieprzem ,posypać parmezanem i udekorować bazylią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 18.01.2012 13:59
dobre
aacaac 18.12.2011 08:54
fajne
Jaheira11 19.05.2011 23:41
pyszności
ElizaT 17.12.2010 08:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak