Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki na grzankach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
jajko 2 szt
tłuszcz 1 łyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
natka piertuszki siekana 2 łyzki
chleb tostowy 10 kromek
mleko 1 szkl
tłuszcz do smazenia
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki na grzankach

Z pieczarek wykroić trzony i posiekane podsmażyć razem z cebulą. Lekko przestudzić i zemleć. Dodać tartą bułkę, jajko, zieleninę, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Nadzieniem napełnić kapelusze, posypać tartą bułką.Ułożyć pieczarki na wysmarowanej masłem blasze, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. Każda kromkę umoczyć w mleku wymieszanym z surowym jajkiem, otoczyć w tartej bułce i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Na gorących grzankach ułożyć upieczone pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.11.2013 08:58
ale ładnie wyglądaja
Bernadeta 11.09.2013 08:13
pyszne na śniadanie
Katarzyna59 23.12.2012 16:18
smaczne
mehia 07.06.2011 18:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak