Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z królika z suszoną sliwką

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 1 opakowanie
włoszczyzna 2 (bez pora)
boczek 0,5 tłusty
królik 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z królika z suszoną sliwką

Mięso królika oraz podgardle/boczek gotujemy do miękkości z włoszczyzną, jałowcem, pieprzem ziarnistym, liściem laurowym i zielem angielskim i 2 łyżkami soli. obieramy mięso z kości mielimy wraz z włoszczyzną w maszynce. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i papryką. Wykładamy do blachy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą wciskamy śliwki suszone w farsz. Pieczemy aż zrobi się ładna brązowa skórka (ok 30-40 minut)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 18.09.2010 12:37
Świetny pasztet.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak