pasztet z królika z suszoną sliwką

pasztet z królika z suszoną sliwką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki suszone

    1 opakowanie
  • włoszczyzna

    2 (bez pora)
  • boczek

    0,5 tłusty
  • królik

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso królika oraz podgardle/boczek gotujemy do miękkości z włoszczyzną, jałowcem, pieprzem ziarnistym, liściem laurowym i zielem angielskim i 2 łyżkami soli. obieramy mięso z kości mielimy wraz z włoszczyzną w maszynce. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i papryką. Wykładamy do blachy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą wciskamy śliwki suszone w farsz. Pieczemy aż zrobi się ładna brązowa skórka (ok 30-40 minut)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marta639

18.09.2010 12:37
Świetny pasztet.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat