Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa karkówka z patelni grilowej :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 1/3 szklanki
miód 2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
papryka mielona 1 łyzeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyzeczka
pieprz kolorowy mielony łyzeczki
karkówka 2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa karkówka z patelni grilowej :

Wymieszać marynatę z oleju, miodu i przypraw - natrzeć mięso i zostawić w lodówce na minimum 2 godziny. Obetrzeć z marynaty. Rozgrzać dobrze patelnię .Kłaść mięso i smażyć po jednej stronie aż mięso samo odklei się od powierzchni .Przewrócić na drugą stronę i znów smażyć aż mięso odejdzie od patelni .Skropić 3 łyżkami wody i dusić 3 minuty. Przykryć pokrywką .Odstawić z gazu i zostawić na 15 minut.
Podałam z ziemniakami z wody i paprykami marynowanymi faszerowanymi kiszoną kapustą ( kupne- bardzo smaczne )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimi 10.03.2012 13:01
przepyszne
joanna77 10.01.2012 12:02
na prawde pyszne
Rogalik 31.05.2011 22:15
fantastycze danie
irenka 27.01.2011 15:34
ciekawy przepis,musi być smaczne
Henryka2 13.12.2010 09:11
wygląda przeapetycznie.
matii6 12.12.2010 16:45
bardzo ciekawe i ładnie podane
iwa643 12.12.2010 08:25
ciekawe apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak