Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica duszona w winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
papryka 3 szt
masło 1,5 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szkl
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica duszona w winie

Polędwicę pokroić w plastry w poprzek włókien, każdy obrumienić na suchej patelni lub grillu. Włożyć do rondla, oprószyć pieprzem i solą. Obłożyć pokrojoną papryką, dodać masło, podlać winem i dusić do miękkości. Podawać z frytkami i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.10.2013 19:03
bardzo smaczna
ankaryba 25.07.2011 19:36
super
Monika193
Monika193 11.12.2010 22:02
Świetny przepis
Margo1 11.12.2010 19:11
eleganckie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak