udka królicze w marchewce

udka królicze w marchewce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka królicze

    4 sztuki
  • marchew

    8-10 sztuk
  • śmietana

    100 ml
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

udka królicze gotujemy (najlepiej w gęsiarce) z przyprawami oraz łyżeczką soli.w niewielkiej ilości wody(jak wyparuje dolewamy tylko tyle żeby zakrywała udka). Cebulę kroimy w cieniutkie półplasterki marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę podsmażamy na maśle dodajemy marchew i chwilkę dusimy razem potem dodajemy do ugotowanego królika (najpierw odparowujemy nadmiar wody) i dusimy aż marchew będzie miękka, zaprawiamy śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat