Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos agrestowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana proc 1/2 szkl
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Sos agrestowy

Umyty agrest rozgotować w pół szklanki wody, przetrzeć przez sito. Masło roztopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić przecierem agrestowym, mieszając zagotować. Dodać śmietanę rozmieszaną z żółtkiem. Sos przyprawić do smaku solą i cukrem. Podawać do potraw z cielęciny i baraniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.12.2012 18:38
super sos
Angelika10 16.07.2012 02:40
świetny
Seba 29.06.2012 08:58
fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak