Groszek ptysiowy.

Groszek ptysiowy.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 dag
  • masło

    3 dag
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku zagotowujemy 3 łyżki wody z masłem,wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy na małym ogniu.Studzimy,dodajemy jajko i sól,dokładnie razem ucieramy i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.Na wysmarowaną masłem blachę kładziemy małą łyżką kulki ciasta,obsypujemy mąką i pieczemy na jasnozłoty kolor.Podajemy do zup kremów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jozefinach

19.05.2012 11:52
Ciekawy przepis.

madzialena19

02.04.2012 18:31
super dodatek do zup

marcia71

26.03.2011 12:54
do tej pory kupowałam gotowy

noculos

04.07.2010 19:27
Lubię zupy z takim groszkiem ptysiowym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat