Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1kg mintaj,morszczuk
cebula 1/2 kg
ketchup 1 duzy
przecier pomidorowy 1 duży
oliwa 1 szkl
woda 3/4 szklanki
sól po 1 łyżce
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
chili 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz

wlać do garnka olej i wodę(jeżeli ryba była mrożona wody wlewamy 1/4szklanki).cebulę kroimy w talarki wrzucamy do wody z olejem,dodajemy płaty ryby.Gotujemy na wolnym ogniu aż ryba się rozgotuje i woda wyparuje.Następnie dodajemy ketchup,przecier i ryż.gotujemy jeszcze 10min.Na koniec dodajemy przyprawy.Gorące wkładamy do słoików,stawiamy odwrotnie i przykryć do wystygnięcia. Można wekować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 23.06.2012 08:16
świetny
Wacław 06.02.2012 13:57
pyszne !
dianix 04.01.2012 14:16
dobre na post
ziutula
ziutula 01.10.2011 09:27
taka rybka jest smaczniejsza od kupnej puszki
Justyna Jussstiii 24.09.2011 11:52
wow super
Bart 06.08.2011 12:07
pyszności
Marzena34 19.07.2011 20:03
nie ma nic nad domowy paprykarz,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak