Tagliatelle z krewetkami i kurczakiem

Tagliatelle z krewetkami i kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kury

    1
  • krewetki duże

    150 gram
  • średnia świeża marchew

    1
  • pieczarki

    150 gram
  • papryczka chilli

    1
  • makaron Tagliatelle

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka kroję na paseczki i mieszam z krewetkami. Zalewam oliwą, dodaję zmiażdżone ząbki czosnku, sos sojowy, papryczkę chilli, pieprz i zioła prowansalskie. Zostawiam na 30 minut.
W tym czasie kroję marchew na krążki i gotuję razem z brokułami.
Na rozgrzaną patelnię wrzucam kurczaka i krewetki, podsmażam, dodaję pokrojone kapelusze pieczarek, następnie dodaję ugotowane brokuły i marchew.
Po wyłączeniu palnika dodaję kilka kosteczek masła, aby roztopiło się pod wpływem temperatury dania. Dodaję ugotowany al dente makaron Tagliatelle bezpośrednio z wrzątku.
Przed podaniem posypuję świeżo pokrojoną natką pietruszki.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tika4444

10.02.2011 09:32
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat