Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód sztuczny 2 łyżki
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 1/2 szkl
mąka 2 szkl
margaryna 1 szt
mleko 1/2 szkl
masa
śmietana kremowa 30% 1/2 l
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
orzechy w/g uznania
mleko skondensowane 1 puszka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka

Jajka ubić z cukem,z cukrem waniliowym,dodać mleko,margarynę i miód.Na koniec mąkę i sodę.Podzielić ciasto na pół i upiec piekarniku dwa placki ,piec około 25 min.
Przygotować masę;ubic śmietanę kremówkęmikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Przełożyć placki,na wierzch zobic karmel -mleko skondensowane z puszki gotowac 2 godz,wystudzic wyłożc na wierzch i posypać orzechami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.12.2011 08:30
pychota !
Dorota59 13.12.2011 05:33
bardzo lubie to ciasto
iza15 11.12.2010 22:48
jak cukierki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak