Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto duńskie

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 2,5 szkl
olej 1 szkl
cynamon 2 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 0,5 łyzeczka
marchewka 4 szt
śmietana 30% 1 szt
cukier puder 2 łyżki
płatki migdałowe w/g uznnia
śnieżka 1 szt
dżem morelowy 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto duńskie

Upiec biszkopt z 3 jajek,marchewki obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej.Jajka ubić z cukrem,dodać sól,olej i pozostałe składniki.Na końcudodaćmarchewkę i lekko wymiesza.Upiec nazłoty kolor.Ciasto biszkoptowe posmarować dżemem a następnie nałożyć ciasto z marchewką+masa śmietanowa+ciasto marchewkowe.Wiezch ciasta posmaować demem i posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 11.12.2010 12:01
musze sprawdzic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak