Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
jabłko winne 1
śmietana kwaśna 20 dag
matijasy 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Filety moczymy w wodzie około 3 godziny .Osuszamy i kroimy w małe kawałki .Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach.Cebulę kroimy w kosteczkę .Jabłka mieszamy z cebulą i śmietaną ,doprawiamy do smaku pieprzem. Śledzie układamy w salaterce i polewamy sosem śmietanowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 21.01.2014 15:51
Uwielbiam takie :)
Grazyna0211 18.03.2013 15:59
lubię od czasu do czasu zjeść śledzia w śmietanie
Rybciia 29.08.2012 11:18
mój też :-)
Jaheira11 16.04.2012 22:58
przysmak mojego męża :)
misia53 27.10.2011 21:12
oj, lubię sledziki w śmietanie
Iwusia 10.12.2010 22:50
Ale zjadłabym teraz takiego śledzika :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak