Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy żurek.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 porcja
ukiszony żur 1 szklanka
wędzony boczek 20 dag
ziemniaki 30 dag
czosnek 3 ząbki
siekany koperek 1 łyżka
grzyby suszone 6 dag
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy żurek.

Grzyby namoczyć i ugotować.Jarzyny zalewamy 1litrą wody i gotujemy , dodajemy posiekany czosnek, żur oraz pokrojone grzyby i wywar z grzybów .Przyprawiamy do smaku , gotujemy kilka minut.Boczek kroimy w kostkę i smażymy , dodajemy do żuru.Ziemniaki gotujemy , odcedzamy , posypujemy koperkiem . Podajemy do żuru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 05.02.2011 08:42
uwielbiam żurek
Henryka2 26.12.2010 00:38
Dobry pomysł!
Izabela/bella81 12.09.2010 23:53
W tygodniu na pewno wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak