Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 0,5 l
miód wrzosowy 1 szkl.
skórka limonki suszona 1 kawałek
sok z limonki 1 szt.
sok z 1 pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: miodówka

miód lekko zrumienić,wlać 1,5 szklanki przegotowanej wody włożyć skórkę z limonki,zagotować odszumować,zdjąć z ognia ostudzić pod przykryciem,wyjąć skórkę wlać powoli spirytus cały czas mieszając,odcedzić nalewkędo słoja zamykanego na klamrę,odstawić na 6 tygodni w ciemne i chłodne miejsce,co 4 dni wstrząsnąć słój,po 6 tygodniach dodać sok z pomarańczy i limonki wyciśnięty przez gazę,wymieszać i odstawić na 2 tygodnie pozostawić do sklarowania,na koniec przefiltrować,powinna dojrzewać 1 miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.05.2012 20:30
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak